• Maatwerk advies
  • Snelle levering
  • Serviceonderhoud
  • Keuringen

Stapelaars

Workpositioners Bekijk
Handbediende stapelaars Bekijk
Semi elektrische stapelaars Bekijk
Volledig elektrische stapelaars Bekijk
Breedspoor stapelaars Bekijk
Meeneem stapelaar Bekijk
Kantel stapelaars Bekijk
Aluminium stapelaars Bekijk

Wat is een stapelaar?

Een stapelaar – ook wel bekend als palletheffer of palletlifter –  is een palletwagen met een hefmast. Stapelaars zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van uw wensen en eisen kiest u de variant die het beste past bij uw werkzaamheden.

Waar gebruikt u een stapelaar voor?

Stapelaars zijn een onmisbaar hulpmiddel in uw magazijn of werkplaats wanneer er dagelijks hef- en stapelwerkzaamheden plaatsvinden. Zo kunnen medewerkers goederen efficiënt vervoeren en stapelen. Ook worden zij tijdens elke stap van het werkproces ergonomisch ondersteund, zodat zij geen last van hun rug, nek of schouders krijgen.

Een stapelaar biedt een eenvoudige manier voor het verticaal verplaatsen van een pallet. De machine is uitgerust met steunpoten op wielen en werkt niet met een contragewicht. De steunpoten zitten onder de vorken en gaan kanteling tegen. Op deze manier blijft de draaicirkel klein en is de bruikbaarheid in kleine gangpaden groot.

Bij het kopen van een stapelaar vormt het gebruik ervan het startpunt voor uw besluitproces. Hoe zien uw bedrijf en werksituatie eruit? Gaat u de machine buiten, in uw magazijn of in een andere werkplaats gebruiken? Ook een thema is de grootte van uw werkruimte; in een kleinere ruimte heeft u baat bij een kleinere machine. Hoe u de stapelaar tot slot gebruikt, is mede afhankelijk van het type.


(Elektrische) stapelaars en veiligheid

Ergonomie speelt in een magazijn of werkplaats een belangrijke rol. Een stapelaar is een handig hulpmiddel om veilig tillen en het verplaatsen van zware lasten mogelijk te maken. U laat de machine al het zware draagwerk uitvoeren en werkt zelf comfortabel op de juiste hoogte. 

Voornamelijk bij elektrische stapelaars is veiligheid belangrijk. Om schade en ongelukken tot een minimum te beperken, is een verstandig gebruik een vereiste. Controleer voor gebruik bijvoorbeeld altijd eerst de staat van de stapelaar en maak altijd gebruik van veiligheidsschoenen. Zorg voor voldoende training en zorg dat alleen getrainde medewerkers de (elektrische) machines bedienen.

Houd daarnaast altijd uw omgeving in de gaten, loop tijdens het gebruik naast de stapelaar en houd rekening met de beperkte bodemspeling van de palletwagen. Heeft u nog meer vragen over het verantwoord gebruik van stapelaars? Neemt u dan gerust contact met ons op.


Soorten stapelaars

Wij beschikken bij Intramat Group over de volgende soorten stapelaars:

Workpositioners

Handbediende stapelaars

Semi elektrische stapelaars

Aluminium stapelaars

Breedspoor stapelaars

Meeneem stapelaar

Kantel stapelaars


Stapelaar kopen: waar moet u op letten?

Bij het kopen van stapelaars is het belangrijk na te gaan welke functionaliteiten u nodig heeft op de werkvloer en hoe u de efficiëntie en veiligheid kan vergroten binnen het bedrijf.

Het is daarom verstandig om de volgende punten in overweging te nemen bij het kopen van een (elektrische) stapelaar:

1. Frequentie: hoe vaak wordt de stapelaar gebruikt? Heeft u de machine elke dag een paar uur achtereen nodig of enkel incidenteel? Wellicht voldoet een manuele of een semi elektrische variant dan.

2. Hoogte: op welke hoogte ligt de bovenste ligger van uw stelling waar de goederen geplaatst moeten worden? Onze stapelaars van het merk Intralift variëren qua hoogte tussen de 1200 mm en 3300 mm. Tip: bedenk dat de hoogte van de bovenste ligger de onderkant is van de ligger. Bereken nog 15 cm extra zodat u zeker weet dat de vorken van de stapelaar boven de ligger uitkomen.

3. Draagkracht: hoe zwaar weegt de lading? Bekijk wat het gewicht van uw regelmatig te vervoeren goederen is en zorg voor de zekerheid dat u een ruime marge neemt. De stapelaars van het merk Intralift bieden een capaciteit van 200 kg tot 1500 kg.

4. Vorken: wat is het formaat van de lading of pallet? Veel pallets hebben een standaard formaat. Neem bijvoorbeeld de EURO pallet, dan kiest u de standaard vork afmetingen (bijvoorbeeld 1150 x 540 mm of 1150 x 560 mm). Gebruikt u afwijkende pallets of goederen, bekijk dan de breedspoor stapelaars. Hierbij zijn de vorken verstelbaar.

5. Daarnaast is het van belang dat u goed kijkt naar de situatie op uw werklocatie. De gemiddelde stapelaar is vooral geschikt voor droge, schone binnenlocaties waar de vloeren gelijk zijn en er geen hoge drempels aanwezig zijn. Mocht de situatie anders zijn en u bijvoorbeeld ook buiten werken, kunt u uw keuze hier op aanpassen. Denk hierbij aan stapelaars met ander materiaal zoals aluminium of aan de materiaalkeuze van de wielen.

6. Kopen of huren - Weet u niet zeker of kopen wel helemaal rendabel is en geeft u de voorkeur aan huren? Veel van onze hoogwaardige stapelaars zijn ook voor projecten of incidenteel gebruik te huren. U vindt de details per exemplaar in de productbeschrijving.


Waarom een stapelaar kopen bij Intramat Group?

Twijfelt u nog welke stapelaar u het beste kunt kopen voor uw bedrijf of heeft u een andere vraag over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers kunnen uw vragen telefonisch beantwoorden, maar ook vrijblijvend bij u langskomen. 

Heeft u in onze webwinkel een stapelaar gevonden die helemaal bij uw bedrijf past? Dan kunt u deze direct online bestellen. Het bestelproces bestaat uit enkele eenvoudige stappen en u kunt zowel vooraf met een bankoverschrijving als op rekening betalen. Een aantal van onze stapelaars kunt u ook huren. Is dit het geval, dan staat het duidelijk vermeld op de productpagina. Goed om te weten: 90% van onze standaard producten is direct uit voorraad leverbaar.


Stapelaars