• Maatwerk advies
 • Snelle levering
 • Serviceonderhoud
 • Keuringen

Stapelaars

Workpositioners Bekijk
Handbediende stapelaars Bekijk
Semi elektrische stapelaars Bekijk
Volledig elektrische stapelaars Bekijk
Breedspoor stapelaars Bekijk
Meeneem stapelaar Bekijk
Kantel stapelaars Bekijk
Aluminium stapelaars Bekijk

Wat is een stapelaar?

Een stapelaar – ook bekend als palletheffer of palletlifter –  is een palletwagen met een hefmast. Stapelaars zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van uw wensen en eisen kiest u de stapelaar die het beste past uw werkzaamheden.


Waar gebruikt u een stapelaar voor?

Stapelaars zijn een onmisbaar hulpmiddel in uw magazijn of werkplaats wanneer er dagelijks hef- en stapel werkzaamheden plaatsvinden. Stapelaars zorgen voor het efficiënt vervoeren en stapelen van goederen. Daarnaast zorgt een stapelaar er voor dat men bij elk stap van het werkproces ergonomisch ondersteund worden en geen last van hun rug, nek of schouders krijgen.


Een stapelaar biedet een eenvoudige manier voor het verticaal verplaatsen van een pallet. De stapelaar is uitgerust met steunpoten op wielen en werkt niet met een contragewicht. De steunpoten zitten onder de vorken en zorgen dat de stapelaar niet kantelt. Op deze manier heeft de stapelaar een kleine draaicirkel en is hij ideaal voor kleine gangpaden.


Het gebruik van een stapelaar

Het gebruik van de stapelaar is als vanzelfsprekend het startpunt bij het besluitproces van de aanschaf van een stapelaar. Hoe ziet uw bedrijf en de werksituatie eruit? Gaat de stapelaar in uw magazijn gebruikt worden of heeft u een andere werkplaats? Wat betreft de grootte van uw werkruimte. Heeft u daardoor behoefte aan een kleine stapelaar? Hoe u een stapelaar gebruikt is afhankelijk van het type stapelaar.


De stapelaar en veiligheid

Ergonomie speelt in een magazijn of werkplaats een belangrijke rol. Een stapelaar is een handig hulpmiddel om veilig tillen en het verplaatsen van zware lasten mogelijk te maken. U laat de stapelaar al het zware draagwerk uitvoeren en werkt zelf comfortabel op de juiste hoogte. 


Voornamelijk met een elektrische stapelaars is veiligheid belangrijk. Om schade en ongelukken tot een minimum te beperken is het verstandig gebruiken van (elektrische) stapelaars een vereiste. Controleer bijvoorbeeld voor gebruik altijd eerst de staat van de stapelaar en maak altijd gebruik van veiligheidsschoenen. Zorg voor voldoende training en zorg dat alleen getrainde medewerkers de (elektrische) stapelaars bedienen.


Houdt altijd uw omgeving in de gaten, loop tijdens het gebruik naast de stapelaar en houdt rekening met de beperkte bodemspeling van de palletwagen. Heeft u nog meer vragen over het verantwoord gebruik van stapelaars? Neemt u dan gerust contact met ons op.


Soorten stapelaars

Wij beschikken bij intramatgroup.nl over de volgende soorten stapelaars:

 • Workpositioners

 • Handbediende stapelaars

 • Semi elektrische stapelaars

 • Aluminium stapelaars

 • Breedspoor stapelaars

 • Meeneem stapelaar

 • Kantel stapelaars


Waar moet u op letten bij de aanschaf van een stapelaar?

Bij de aanschaf van de stapelaar is het belangrijk na te gaan welke functionaliteiten u nodig heeft op de werkvloer en hoe u de efficiëntie en veiligheid kan vergroten binnen het bedrijf.


Het is verstandig om de volgende punten in overweging te nemen voor de aanschaf van een nieuwe stapelaar.


 1. Frequentie: hoe vaak wordt de stapelaar gebruikt? Heeft u de stapelaar elke dag een paar uur achtereen nodig of enkel incidenteel? Wellicht voldoet een manuele of een semi elektrische stapelaar dan.

 2. Hoogte: op welke hoogte ligt de bovenste ligger van uw stelling waar de goederen geplaatst moeten worden? Onze stapelaars van het merk Intralift variëren qua hoogte tussen de 1200 mm en 3300 mm. Tip: bedenk dat de hoogte van de bovenste ligger de onderkant is van de ligger. Bereken nog 15 cm extra zodat u zeker weet dat de vorken van de stapelaar boven de ligger uitkomen.

 3. Draagkracht: hoe zwaar weegt de lading? Bekijk wat het gewicht van uw regelmatig te vervoeren goederen is en zorg voor de zekerheid dat u een ruime marge neemt. De stapelaars van het merk Intralift bieden een capaciteit van 200 kg tot 1500 kg.

 4. Vorken: wat is het formaat van de lading of pallet? Veel pallets hebben een standaard formaat. Neem bijvoorbeelde de EURO pallet, dan kiest u de standaard vork afmetingen (bijvoorbeeld 1150 x 540 mm of 1150 x 560 mm). Gebruikt u afwijkende pallets of goederen, bekijk dan de breedspoor stapelaars. Hierbij zijn de vorken verstelbaar.

 5. Daarnaast is het van belang dat u goed kijkt naar de situatie op uw werklocatie. De gemiddelde stapelaar is vooral geschikt voor droge, schone binnenlocaties waar de vloeren gelijk zijn en er geen hoge drempels aanwezig zijn. Mocht de situatie anders zijn, kunt u zich hier op aanpassen. Stapelaars met ander materiaal zoals aluminum of materiaalkeuze van de wielen.

 6. Kopen of leasen - Weet u niet zeker of kopen wel helemaal rendabel is en zoekt u naar verhuur van stapelaars? Veel van onze hoogwaardige stapelaars zijn ook voor projecten of incidenteel gebruik te leasen. U vindt de details per exemplaar in de productbeschrijving.


Waarom een stapelaar aanschaffen bij intramatgroup.nl?

Weet u niet precies welke stapelaar het meest geschikt is voor uw bedrijf? Of heeft u een andere vraag over onze stapelaars? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers kunnen uw vragen telefonisch beantwoorden, maar ook vrijblijvend bij u langskomen. 


Heeft u in onze webwinkel een stapelaar gevonden die helemaal bij uw bedrijf past? Dan kunt u deze direct online bestellen. Het bestelproces bestaat uit enkele eenvoudige stappen en u kunt zowel vooraf met een bankoverschrijving als op rekening betalen. Een aantal van onze stapelaars kunt u ook leasen. Is dit het geval, dan staat het duidelijk vermeld op de productpagina. Goed om te weten: 90 procent van onze standaard producten is direct uit voorraad leverbaar.