• Maatwerk advies
 • Snelle levering
 • Serviceonderhoud
 • Keuringen

Palletwagens

Standaard Bekijk
Extra kort Bekijk
Extra lang Bekijk
Extra breed Bekijk
Extra smal Bekijk
Extra laag Bekijk
Elektrische palletwagen Bekijk
Schaar-palletwagen Bekijk
Ruw terrein Bekijk
Kwartpallettruck Bekijk
RVS Bekijk
Accessoires Bekijk

Wat is nou precies een palletwagen of pompwagen?

Een pompwagen, ook wel palletwagen genoemd, is een transportmiddel welke in het algemeen gebruikt wordt als vervoermiddel. Doordat een palletwagen is uitgerust met twee vorken is het uitermate geschikt om goederen op pallets te verplaatsen. In de praktijk worden palletwagens of pompwagens gebruikt naast heftrucks. Waar een palletwagen niet geschikt is om goederen of lasten te stapelen, is een heftruck wel geschikt.


Wat is het verschil tussen een palletwagen en een pompwagen?

Er is geen verschil tussen een palletwagen of een pompwagen. Beide benamingen worden door elkaar heen gebruikt voor dezelfde oplossing. Sterker nog, in de volksmond wordt voor een palletwagen of pompwagen ook wel de term transpallet of pallettruck gebruikt.


Wat is het aanbod van palletwagens?

Met palletwagens kunnen pallets en andere goederen snel en gemakkelijk vervoerd worden. Bij Intramat group zijn verschillende palletwagens verkrijgbaar. Denk hierbij aan zowel handmatige als elektrisch aangedreven palletwagens. Daarnaast bieden we speciale uitvoeringen aan zoals schaarpalletwagens, kwartpallettrucks, RVS palletwagens, palletwagens voor ruw terrein en palletwagens in allerlei soorten en maten. Zo bent u verzekerd van een palletwagen die geschikt is voor uw type vervoerswerkzaamheden.


Het gebruik van een palletwagen

Palletwagens zijn erg handig wanneer goederen in of uit een vrachtwagen, bestelwagen of aanhangwagen geladen moeten worden. Het is van belang dat een palletwagen, of pompwagen gebruikt wordt op een gelijkvloerse en gladde ondergrond. Zo functioneert de palletwagen optimaal. Mocht dit nou niet het geval zijn, dan kan de palletwagen voor ruw terrein een uitkomst bieden.


De palletwagen en veiligheid

Ergonomie speelt in een magazijn of werkplaats een belangrijke rol. Een palletwagen is een handig hulpmiddel om veilig tillen en het verplaatsen van zware lasten mogelijk te maken. U laat de wagen al het zware draagwerk uitvoeren en werkt zelf comfortabel op de juiste hoogtes. 


Voornamelijk met een elektrische palletwagen is veiligheid belangrijk. Om schade en ongelukken tot een minimum te beperken is het verstandig gebruiken van (elektrische) palletwagens een vereiste. Controleer bijvoorbeeld voor gebruik altijd eerst de staat van de truck en maak altijd gebruik van veiligheidsschoenen. Zorg voor voldoende training en zorg dat alleen getrainde medewerkers de (elektrische) palletwagens bedienen.


Houdt altijd uw omgeving in de gaten, loop tijdens het gebruik naast de palletwagen en houdt rekening met de beperkte bodemspeling van de palletwagen. Heeft u nog meer vragen over het verantwoord gebruik van palletwagens? Neemt u dan gerust contact met ons op.


Soorten palletwagens

Wij beschikken bij intramatgroup.nl over de volgende soorten palletwagens:


 • Standaard palletwagen

 • Palletwagen extra kort

 • Palletwagen extra lang

 • Palletwagen extra breed

 • Palletwagen extra smal

 • Palletwagen extra laag

 • Schaarpalletwagen

 • Kwartpallettruck

 • Elektrische palletwagens

 • RVS palletwagen

 • Palletwagens voor ruw terrein


Daarnaast kunt u bij ons terecht voor verschillende soorten accessoires zoals een palletwagen stopper of een remplaat voor de palletwagen.


Waar moet u op letten bij de aanschaf van een palletwagen? 

Het allerbelangrijkste bij de aanschaf van een palletwagen of pompwagen is het hef- of draagvermogen. Hoe zwaar gaat de belasting tijdens de werkzaamheden zijn? Als u de machine namelijk zwaarder belast dan dat deze aankan, bestaat de kans dat het apparaat het begeeft. Als u nou niet precies weet hoe zwaar de belasting gaat zijn, laat u hierin dan deskundig adviseren door ons. Intramatgroup.nl heeft palletwagens met een draagvermogen van minimaal 1000 kilo tot aan maximaal 2500 kilo.


Daarnaast is de afmeting van de palletwagen belangrijk. Bijvoorbeeld de minimale gangbreedte. Hiermee heeft u inzichtelijk of de palletwagen op een juiste manier, veilig door uw magazijn of bedrijf kan verplaatsen. Het is belangrijk dat u let op de minimale en maximale hefhoogte. Ook hierin kunt u zich laten adviseren. Neem gerust contact op met een van onze specialisten.


Tot slot, denk ook aan welk soort wielen passen bij de werkzaamheden die u gaat verrichten, de lengte van de vorken en het materiaal dat u kiest. Werkt u bijvoorbeeld in een koelcel, dan is een RVS uitvoering uitermate geschikt.


Waarom een palletwagen kopen bij Intramat Group?

Weet u niet precies welke pallet- of pompwagen het meest geschikt is voor uw bedrijf? Of heeft u een andere vraag over onze palletwagens? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers kunnen uw vragen telefonisch beantwoorden, maar ook vrijblijvend bij u langskomen. 


Heeft u in onze webwinkel een palletwagen gevonden die helemaal bij uw bedrijf past? Dan kunt u deze direct online bestellen. Het bestelproces bestaat uit enkele eenvoudige stappen en u kunt zowel vooraf met een bankoverschrijving als op rekening betalen. Een aantal van onze palletwagens kunt u ook leasen. Is dit het geval, dan staat het duidelijk vermeld op de productpagina. Goed om te weten: 90 procent van onze standaard producten is direct uit voorraad leverbaar.

Palletwagens