• Maatwerk advies
  • Snelle levering
  • Serviceonderhoud
  • Keuringen

Palletwagens

Standaard Bekijk
Extra kort Bekijk
Extra lang Bekijk
Extra breed Bekijk
Extra smal Bekijk
Extra laag Bekijk
Elektrische palletwagen Bekijk
Schaar-palletwagen Bekijk
Ruw terrein Bekijk
Kwartpallettruck Bekijk
RVS Bekijk
Accessoires Bekijk

Wat is een palletwagen of pompwagen?

Een palletwagen, ook wel pompwagen genoemd, is een transportmiddel dat in het algemeen gebruikt wordt als vervoermiddel. Door uitrusting met twee vorken is het voertuig uitermate geschikt om goederen op pallets te verplaatsen. In de praktijk worden palletwagens of pompwagens gebruikt naast heftrucks. Waar een palletwagen niet geschikt is om goederen of lasten te stapelen, is een heftruck dat wel.

Wat is het verschil tussen een palletwagen en pompwagen?

Er is geen verschil tussen een palletwagen of een pompwagen. Beide benamingen worden door elkaar heen gebruikt voor dezelfde oplossing. Sterker nog, in de volksmond wordt voor hetzelfde voertuig ook wel de term transpallet of pallettruck gebruikt.


Van handmatig tot elektrisch aangedreven varianten

Met palletwagens kunnen pallets en andere goederen snel en gemakkelijk vervoerd worden. Bij Intramat Group zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Denk hierbij aan zowel handmatige als elektrisch aangedreven pompwagens. Daarnaast bieden we speciale uitvoeringen zoals schaarpalletwagens, kwartpallettrucks, RVS palletwagens en uitvoeringen voor ruw terrein. U heeft de keuze uit allerlei soorten en maten en bent hierdoor verzekerd van een pallettruck die geschikt is voor uw type vervoerswerkzaamheden.


Het gebruik van een pompwagen

Pompwagens zijn erg handig wanneer goederen in of uit een vrachtwagen, bestelwagen of aanhangwagen geladen moeten worden. Voor een optimaal functioneren is het van belang dat het voertuig gebruikt wordt op een gelijkvloerse en gladde ondergrond. Mocht dit niet het geval zijn, dan biedt de palletwagen voor ruw terrein uitkomst.


(Elektrische) palletwagen en veiligheid

Ergonomie is een belangrijk onderdeel van veilige werkomstandigheden in uw magazijn of werkplaats. Een palletwagen is een handig ergonomisch hulpmiddel, dat het mogelijk maakt om zware lastig veilig te tillen en te verplaatsen. De wagen voert al het zware draagwerk uit, terwijl uw medewerker comfortabel en ergonomisch op de juiste hoogtes kunnen werken.

Zeker bij een elektrische pompwagen is aandacht voor veiligheid essentieel. In het dagelijks gebruik gelden een aantal richtlijnen die de kans op schade en ongelukken zoveel mogelijk moeten verkleinen. Zo is het noodzakelijk om veiligheidsschoenen te dragen en de staat van de truck voor gebruik altijd te controleren. Ook moeten medewerkers voldoende training ontvangen om de (elektrische) palletwagens veilig te kunnen bedienen.

Loop tijdens het werken met een pompwagen altijd naast de wagen. Denk hierbij ook aan de beperkte bodemspeling van het voertuig en besteed voldoende aandacht aan de omgeving. Wilt u meer informatie over een verantwoord gebruik van pompwagens? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.


Soorten palletwagens

Wij beschikken bij Intramat Group over de volgende soorten palletwagens:

Standaard palletwagen

Palletwagen extra kort

Palletwagen extra lang

Palletwagen extra breed

Palletwagen extra smal

Palletwagen extra laag

Schaarpalletwagen

Kwartpallettruck

Elektrische palletwagens

RVS palletwagen

Palletwagens voor ruw terrein

Ook kunt u bij ons terecht voor verschillende soorten accessoires zoals een palletwagen stopper of remplaat.


Palletwagen kopen: waar moet u op letten? 

Bij het kopen van een pompwagen is het hef- of draagvermogen het belangrijkste criterium. Hoe zwaar wordt de belasting tijdens de werkzaamheden? Belast u de machine namelijk zwaarder dan deze aankan, dan bestaat de kans dat het apparaat het begeeft. Als u niet precies weet hoe zwaar de belasting gaat zijn, laat u dan deskundig adviseren door de specialisten van Intramat Group. Wij bieden palletwagens met een draagvermogen van minimaal 1000 kilo tot maximaal 2500 kilo.

Ook de afmeting van een palletwagen is belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de minimale gangbreedte. Zo krijgt u inzichtelijk of u het voertuig op een veilige en efficiënte manier door uw magazijn of bedrijf kunt verplaatsen. Hierbij is het van belang dat u let op de minimale en maximale hefhoogte. Ook op dit gebied kunt u zich laten adviseren. Neem hiervoor gerust contact op met een van onze experts.

Denk tot slot aan het soort wielen dat past bij de werkzaamheden die u gaat verrichten, maar ook aan de lengte van de vorken en het materiaal dat u kiest. Werkt u bijvoorbeeld in een koelcel, dan is een RVS uitvoering uitermate geschikt.


Waarom een palletwagen kopen bij Intramat Group?

Wilt u een palletwagen kopen, maar weet u niet welk type het meest geschikt is voor uw bedrijf? Of heeft u een andere vraag over onze palletwagens? Onze deskundige medewerkers staan u graag terzijde en beantwoorden uw vragen telefonisch of komen vrijblijvend bij u langs op locatie.

Heeft u in onze webwinkel een pompwagen gevonden die helemaal bij uw bedrijf past? Dan kunt u deze direct online kopen. Het bestelproces is heel eenvoudig en wij bieden u verschillende flexibele betaalopties. Een aantal van onze palletwagens kunt u niet alleen kopen, maar ook huren. Als dat het geval is, dan staat dit duidelijk vermeld op de productpagina. Prettig om te weten is dat wij 90% van onze standaard producten uit voorraad kunnen leveren. 

Palletwagens