• Maatwerk advies
 • Snelle levering
 • Serviceonderhoud
 • Keuringen

Heftafels

Vaste en inbouw Bekijk
Verrijdbaar manueel Bekijk
Elektrisch heffend Bekijk
Elektrisch heffend en rijdend Bekijk
Hydraulisch Bekijk
U&E heftafels Bekijk
Laagbouw Bekijk
Motor heftafels Bekijk
Auto heftafels Bekijk
Accessoires Bekijk
Onderdelen Bekijk

Wat is nou precies een heftafel?

Een heftafel is eigenlijk een grote krik welke als een werktafel wordt ingezet. Doordat een heftafel in hoogte verstelbaar is in iedere gewenste stand, wordt het het werken met zware elementen ergonomisch meer verantwoord en neemt de noodzaak van steeds herhaalde en handmatige tilbewegingen af. Als heftafels daarnaast ook wielen hebben, kunnen ze eenvoudig verplaatst worden.

Waar worden heftafels voor gebruikt?

Heftafels worden ingezet om zware artikelen en pallets op een ergonomische werkhoogte te brengen. Zo voorkomt u werken op een te laag of juist een te hoog niveau voor uw rug. Hierdoor helpen heftafels rugklachten te voorkomen en bevorderen ze de productiviteit. Intramat group.nl heeft een uitgebreid assortiment van heftafels, variërend van elektrische heftafels en hydraulische heftafels. Tevens hebben wij stationaire en verrijdbare modellen in het assortiment. Ook zijn er meerdere platform types beschikbaar en u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een schaarlift met een enkelvoudige of een dubbele schaar, waarbij het hefbereik bij laatstgenoemde aanzienlijk hoger is. 

De heftafel en veiligheid

Veiligheid is het allerbelangrijkste. Zo wenst u voor uw medewerkers dan ook alleen middelen en tools die voldoen aan de strengste kwaliteit- en veiligheidsnormen. Dit is dus ook van toepassing op heftafels. U kunt ervan op aan dat al onze heftafels aan deze strenge eisen en normen voldoen. 


Één van de belangrijkste aspecten als het gaat om heftafels en veiligheid is het maximale hefvermogen. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat deze in het gebruik niet wordt overschreven. De maximale capaciteit staat dan ook duidelijk vermeld bij al onze heftafels.

Soorten heftafels

Wij beschikken bij intramatgroup.nl over de volgende soorten heftafels:


 • Vaste en inbouw

 • Verrijdbaar manueel 

 • Elektrisch heffend

 • Elektrisch heffend en rijdend

 • Hydraulisch

 • U en E heftafels

 • Laagbouw

 • Auto heftafels


Daarnaast kunt u bij ons terecht voor verschillende soorten accessoires (zoals een voetpedaal en draaikrans) en losse onderdelen zoals motoren, schakelaars, wielen en bediening.


Verschillende type heftafels

Er zijn verschillende type heftafels. Denk aan elektrische heftafels, aan hydraulische heftafels, manuele heftafels en heftafels in verschillende vormen.


U en E heftafels

Door een vorm te kiezen die helemaal past bij de werkzaamheden die in uw bedrijf worden uitgevoerd, profiteert u maximaal van de mogelijkheden die de heftafel te bieden heeft. Als er met een palletwagen of heftruck wordt geladen of gelost, kan een heftafel in U-vorm of E-vorm erg geschikt zijn.


Elektrische en Hydraulische heftafels

Elektrische heftafels zijn uitgerust met een vast besturingselement of verbonden met een losstaande besturingsmodule. Hydraulische heftafels daarentegen, zijn voorzien van een voetpedaal of een handslinger. 


Manuele en stationaire heftafels

Naast de hydraulische en elektrische heftafels, heeft u bij ons ook de keuze uit stationaire en verrijdbare exemplaren. Deze heftafels zijn gemakkelijk van de ene naar de andere plek te rollen. Wilt u op een andere plek uw werkzaamheden uitvoeren? Neem dan de heftafel met daarop het materiaal dat u nodig heeft, gemakkelijk mee. Het draagvermogen van onze verrijdbare modellen varieert van 150 tot 1000 KG.


Waar moet u op letten bij de aanschaf van een heftafel? 

Bij de aanschaf van een heftafel komt het een en ander kijken. Hier zijn een aantal tips: 


 • Constructie De meest voorkomende constructie is de zogenaamde schaartafel of schaarheftafel. Het gaat hierbij om de onderliggende constructie, in de vorm van scharen. Vervolgens zijn er enkelvoudige of een dubbele schaar constructies
 • Hefvermogen Een van de belangrijkste eigenschappen van een heftafel is het gewenste hefvermogen. Zo zijn er heftafels voor kleine klussen (150KG) en vaste heftafels die tot 5000 KG aan kunnen.
 • Soort Zoals u hierboven heeft kunnen lezen bestaat ons aanbod uit verschillende soorten heftafels. Afhankelijk van de werkzaamheden bepaalt u welke soort heftafel het beste past bij uw wensen.
 • Hefhoogte Het is belangrijk om van te voren na te denken over de hefhoogte. Hoe hoog zijn de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden? Op basis hiervan kunt u een keuze maken betreffende een heftafel.
 • Werkomgeving De werkomgeving is vooral belangrijk als het gaat om materialen. In een ziekenhuis of restaurant gebruikt u totaal verschillende heftafels, denk aan roestvrijstalen heftafels.
 • Mobiliteit Is het belangrijk dat de heftafel verrijdbaar is of moet de heftafel op een vaste plek komen te staan in de werkplaats? Deze keuze is uiteraard van belang bij het maken van een keuze. Denk tot slot ook aan de beschikbare ruimte die u heeft.


Waarom een heftafel kopen bij Intramat group?

Weet u niet precies welke heftafel het meest geschikt is voor uw bedrijf? Of heeft u een andere vraag over onze heftafels? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers kunnen uw vragen telefonisch beantwoorden, maar ook vrijblijvend bij u langskomen. 


Heeft u in onze webwinkel een heftafel gevonden die helemaal bij uw bedrijf past? Dan kunt u deze direct online bestellen. Het bestelproces bestaat uit enkele eenvoudige stappen en u kunt zowel vooraf met een bankoverschrijving als op rekening betalen. Een aantal van onze heftafels kunt u ook leasen. Is dit het geval, dan staat het duidelijk vermeld op de productpagina. Goed om te weten: 90 procent van onze standaard producten is direct uit voorraad leverbaar.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief


en blijf op de hoogte van ons productaanbod en services